Interview Groene Montferlanders: All electric wonen in Zeddam

Tom Ikink en Simone Mooren wonen sinds medio 2018 in een energiezuinige all-electric woning in Zeddam. De woning heeft geen aardgasaansluiting en wordt duurzaam verwarmd met een lucht-water warmtepomp.

Duurzaamheid betekent voor ons dat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodanig dat we de aarde niet uitputten. Dat houdt in dat we zuinig omgaan met grondstoffen, verspilling proberen te voorkomen en manieren proberen te verzinnen om alternatieve energiebronnen te gebruiken en te hergebruiken.

We hebben zojuist een nieuw huis gebouwd en hebben daarin diverse milieuvriendelijke maatregelen genomen, zoals hoog isolerende ramen, een luchtwarmtepomp, een warmte-terugwinnend luchtbehandelingssysteem en een warmte- terugwinnende douchegoot. Voor het overige proberen wij onze “footprint” in milieutermen zo beperkt mogelijk te houden.

Lees meer over de tips van Tom en Simone in het artikel op de website. Klik hier.