Wat betekent duurzaamheid voor U?

Duurzaamheid betekent voor ons dat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodanig dat we de aarde niet uitputten. Dat houdt in dat we zuinig omgaan met grondstoffen, verspilling proberen te voorkomen en manieren proberen te verzinnen om alternatieve energiebronnen te gebruiken en te hergebruiken.

Energiebesparende maatregelen

We hebben zojuist een nieuw huis gebouwd en hebben daarin diverse milieuvriendelijke maatregelen genomen, zoals hoog isolerende ramen, een luchtwarmtepomp, een warmte-terugwinnend luchtbehandelingssysteem en een warmte- terugwinnende douchegoot. Voor het overige proberen wij onze “footprint” in milieutermen zo beperkt mogelijk te houden

Heeft u nog tips?

Laat je in een bouwproject goed adviseren over de consequenties van de keuzes die je maakt. Een architect die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in energiezuinig bouwen helpt enorm. Wees echter ook kritisch over de leveranciers en installateurs die je gaan begeleiden. Probeer er vooraf achter te komen of bijvoorbeeld de installateur wel echt ervaring heeft met de maatregelen die je hebt gekozen. Dat is belangrijker dan de laagste prijs.

Resultaten op een rijtje:

  • Energiezuinig ontwerp door architect
  • Geen aardgas aansluiting
  • Rondom hoogwaardige isolatie
  • Verwarming en tapwater via een lucht-water warmtepomp
  • Balansventilatie met warmteterugwinning
  • Douchewater warmteterugwinning

Ook aan de slag?

De Energiecoach van Energieloket VerduurSaam helpt u verder. Voor eenmalig 50 euro stelt de Energiecoach samen met u een op-maat-woningverbeterplan samen. Klik hier voor vragen of meer informatie.