Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren in huis dichtdoen, korter douchen, lampen uitdoen en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op je energierekening! Vind bespaartips voor je verwarming, warm water en apparaten.

Bespaartips verwarming

Met 6 praktische tips om te verwarmen zonder verspillen kun je gemiddeld € 140 per jaar besparen. Als je nog nergens op lette zelfs gemiddeld € 550. Hoe slechter de isolatie van je huis, hoe meer je kunt besparen met de tips. In een oud groot huis kan de besparing oplopen tot € 1400, in een nieuw appartement blijft het eerder bij een paar tientjes.

Bekijk de tips van Milieu Centraal

Bespaartips warm water

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 270 m3 gas (€ 170) voor warm water in de badkamer en keuken. Daar kan je flink op besparen door korter te douchen en te starten met de warmwaterknop op maximale temperatuur open te zetten en het volume niet voluit voor je met koud water gaat mengen.

Bekijk de tips van Milieu Centraal

Grote energieslurpers

Heb je een onverklaarbaar hoge energierekening? Waarschijnlijk heb je grote elektriciteitsverbruikers in huis, zonder dat te beseffen.

Bekijk de tips van Milieu Centraal

Bespaartips apparaten en verlichting

Bijna 40 procent van je energierekening gaat naar stroomverbruik. Door energiezuinig met apparaten en verlichting om te gaan en bewuste keuzes te maken bij nieuwe aankopen, kun je veel op je energierekening besparen.

Bekijk de tips van Milieu Centraal