Goed voorbeeld doet volgen! Steeds meer Groene Montferlanders gaan aan de slag met duurzaamheid. Van energie besparen tot energie neutraal wonen. Iedereen doet dit uiteraard in zijn of haar eigen tempo. De EMK heet een aantal Groene Montferlanders geïnterviewd en gevraagd naar hun ambities, ervaringen en tips!

Energiezuinig wonen in Didam

De familie Fuhler verhuisde in 2016 naar Didam en ging voor een flinke energiebesparing door dak- en vloerisolatie, een slimme kamerthermostaat en 14 zonnepanelen. Het energiegebruik daalde met ruim 30%!

Lees hier het hele verhaal

All-electric wonen in Zeddam

Tom Ikink en Simone Mooren wonen sinds medio 2018 in een energiezuinige all-electric woning in Zeddam. De woning heeft geen aardgasaansluiting en wordt duurzaam verwarmd met een lucht-water warmtepomp.

lees hier het hele verhaal

Biomassa in Didam

EMK voorzitter Bart-Jan Krouwel en zijn vrouw Ineke wonen inmiddels al weer enkele jaren in Didam en hebben voor hun warmwatervoorziening een Biomassa installatie toegevoegd aan de zonnecollectoren.

Lees hier het hele verhaal

Duurzaam stulpje in Stokkum

Bij de aankoop van het huis uit 1900, was deze niet voorzien van een werkende meterkast en aardgas. De kersverse eigenaren Ilona en Jan-Pieter, besloten om met bodemenergie, een warmtepomp en zonnepanelen het huis in stappen energiezuinig te maken.

Lees hier het hele verhaal

Tiny houses in Braamt

In Braamt zijn bij gezinshuis ’t Zwaluwnest twee kleine, zelfvoorzienende en energieneutrale woningen gerealiseerd. Een primeur voor Montferland!

Lees hier het hele verhaal

Woning verbeterplan familie Verweij.

In 2011 betrokken Ed en Irma Verweij met hun drie kinderen in Zeddam een mooie, vrijstaande woning uit 1958. Bij de verbouwing die volgde, werd gelijk rekening gehouden met mogelijkheden voor energiebesparing.

Lees hier het hele verhaal

Uw verhaal?

Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende verhalen van Groene Montferlanders. Heeft u een duurzame woning en wilt u uw ervaringen delen? Neem dan contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor een interview.

CONTACT