Wat betekent duurzaamheid voor U?

Duurzaamheid betekent voor ons, dat er balans is tussen goed voor ons gezin en het milieu te zorgen. Dit doen we door gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn om beter en bewuster met het milieu en de natuur om te gaan. Dus minder fossiele energie gebruiken en zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke energie.

Energiebesparende maatregelen

Wij hebben ons huis, dat we gekocht hebben in november 2016, geïsoleerd. Door de zolder te isoleren, alle enkel glas te vervangen voor HR++ glas en vloerisolatie aan leggen met daarop vloerverwarming, dat energiezuiniger is dan verwarmen via radiatoren. We hebben 14 zonnepanelen laten plaatsen op ons dak, hetgeen voldoende is om aan onze energiebehoefte te voldoen. Ook maken we gebruik van tuinverlichting op zonne-energie.

De muren konden we helaas niet isoleren, dit is wel in de jaren 90 gedaan, maar grotendeels verzakt. Het is te kostbaar om dit schoon te laten maken en na te laten isoleren, wellicht komt hier op termijn nog een goede oplossing voor.

Heeft u nog tips?

Het is belangrijk om naar je energiegebruik te kijken en te zien waar je het meeste verbruikt en of je dat slimmer kan oplossen. Daarnaast kan je ook kijken of er subsidieregelingen zijn,  die je kan gebruiken om duurzame investeringen aantrekkelijk te maken.

Resultaten op een rijtje

  • Vloer- en dakisolatie
  • Lage temperatuur vloerverwarming
  • Modulerende kamerthermostaat
  • Isolatie cv-leidingen
  • 14 zonnepanelen 295 Wp
  • Elektrisch neutraal
  • Ruim 30% energiebesparing

Ook aan de slag?

De Energiecoach van Energieloket VerduurSaam helpt u verder. Voor eenmalig 50 euro stelt de Energiecoach samen met u een op-maat-woningverbeterplan samen. Klik HIER voor vragen of meer informatie.