Waar betaalt u het van? Isolatie of een warmtepomp: waar haalt u het geld vandaan? Alles over subsidies en lenen.

Op dit moment is er nog een woud aan subsidiemogelijkheden als je je woning wilt gaan verduurzamen. Het is onmogelijk om deze op onze website actueel te houden.

Op deze pagina vindt u wel diverse links naar relevante websites waar u de laatste informatie kunt vinden.

In de eerste plaats is het belangrijk dat u een plan maakt en vaststelt wat uw einddoel is. Voor het opstellen van een woningverbeterplan via het verduurSaam energieloket geeft de gemeente Montferland een subsidie.

Meer wooncomfort en lagere energielasten met het Woningverbeterplan. De gemeente biedt iedereen met een eigen woning van vóór 1976 (geen monument of bovenwoning) een Woningverbeterplan aan voor slechts €50,-. In dit advies wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen en wat de kosten hiervan zijn.

Uw eigen unieke Woningverbeterplan:

·       Inzicht in de huidige staat van uw woning

·       Mogelijkheden om uw wooncomfort te verhogen

·       Overzicht van de mogelijkheden om uw woning toekomstbestendig te maken

·       Overzicht van de mogelijkheden om uw maandelijkse energiekosten te verlagen

·       Informatie en offertes voor uitvoering van de maatregelen

·       Altijd uw eigen keuzes en verantwoordelijkheid

·       Door een bijdrage van €70,- van de gemeente nu voor slechts €50,-

Verder verstrekt de gemeente goedkope leningen voor het verduurzamen van uw eigen woning.

Alle gemeentelijke regelingen zijn te vinden op www.verduursaamenergieloket.nl

De Provincie en de Rijksoverheid hebben ook diverse subsidies op aanschaf van apparatuur, zoals warmtepompen, pelletkachels enzovoorts. Aangezien deze regelingen vaak tijdgebonden zijn en een maximaal budget per jaar hebben, waardoor sommige potjes snel leeg, zijn verwijzen wij u hiervoor naar de website: www.rvo.nl/subsidies-regelingen

ISDE duurzame energie

Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De subsidie is een regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en wordt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aangeboden.

Klik HIER voor meer info

Teruggave BTW zonnepanelen

Woningeigenaren die zonnepanelen aanschaffen of hebben aangeschaft kunnen de BTW over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Daarvoor dient de bewoner zich bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer.

Voor meer info klik HIER

Verlaagde BTW woningisolatie

Voor het isoleren van eigen woningen ouder dan 2 jaar geldt voor de arbeidskosten een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit is van toepassing op bijv. het isoleren van het dak, gevels, vloeren of beglazing. Deuren, kozijnen en bijv. riet gelden niet als isolatiemateriaal en vallen daardoor onder het 21%-tarief. Ook vallen de materiaalkosten voor de isolatiematerialen onder het 21%-tarief, ook wanneer deze materialen zelf ontwikkeld worden.

Lees HIER meer over de verlaagde BTW regeling

Leningen Gemeente Montferland

In de gemeente Montferland zijn op dit moment zowel de duurzaamheidslening als de energiebespaarlening van de SVn beschikbaar. Ook is er een stimuleringslening voor non-profit organisaties beschikbaar. Het aanvragen van de duurzaamheidslening en de stimuleringslening in de gemeente Montferland kan via het verduurSaam energieloket.