Energie zelf of collectief opwekken

Energie uit de zon is zeer interessant. Het kan op eigen dak maar het kan ook samen op een collectief dak. De zon levert gratis energie die met zonnepanelen uitstekend kan worden omgezet in stroom of warmte. Daar wordt het klimaat beter van en u bespaart vanaf de eerste dag op uw huishoudbudget.

Zelf opwekken

Zelf zonnepanelen kopen en op uw dak plaatsen is één van de meest voordelige manieren om over duurzame stroom te beschikken. U weet dan zeker dat de stroom echt duurzaam is. Een zonneboiler zet zonne-energie om in warmte voor tapwater en verwarming. Het zijn eenvoudige en bewezen technieken.

LEES MEER

Samen opwekken

Een collectief zonnedak is een interessant alternatief als u zonnepanelen niet op uw eigen woning kan of wil leggen of “gewoon” duurzaam wilt investeren met een beter rendement dan uw spaarrekening. Naast het feit dat u een positieve bijdrage levert voor een duurzamer milieu, levert het u persoonlijk ook een financieel rendement op. Zo kunt u toch zelf duurzame energie opwekken en levert u een bijdrage aan het verduurzamen van uw leefomgeving.

Lees meer

Check uw zon 

Met de Zonatlas Montferland berekent u online de mogelijkheden voor zonnestroom op uw eigen dak. U voert uw postcode en huisnummer in en uw energieverbruik. De tool berekent hoeveel panelen u nodig heeft en hoeveel ze opleveren. U kunt de berekening zelf aanpassen, een eigen ontwerp van een installatie maken en de terugverdientijd hiervan zien.

Lees meer

De Energiecoach helpt

Energie besparen is niet moeilijk, maar een huis verduurzamen vraagt vaak om maatwerk. De Energiecoach van verduurSaam energieloket helpt u met het maken van uw Woningverbeterplan: een op-maat-advies om uw woning energiezuiniger te maken, met investeringen die passen bij uw budget. Met ondersteuning van Gemeente Montferland kost dit plan slechts 50 euro incl. btw.

Lees meer