De zonatlas toont voor elk dakvlak binnen een gemeente of provincie de geschiktheid voor de opwekking van zonne-energie. Door het combineren van weerdata, de invallende zonnestraling, de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie is een zeer nauwkeurige indicatie van de geschiktheid van de dakvlakken voor zonne-energieopwekking te geven.

Voor elk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak, zonnepanelen het meest geschikt zijn. Inwoners rekenen met de meest actuele gegevens doordat de variabelen waarmee de terugverdientijd wordt berekend scherp in de gaten worden gehouden.

Over Zonatlas

Zonatlas laat in één oogopslag zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. De rekenmodule maakt het voor u eenvoudig om zelf snel te kunnen beoordelen of uw dak geschikt is, en wat de investering in zonne-energie u op kan leveren.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Voer uw adresgegevens in of zoek uw gemeente op in de kaart.

Ga direct naar Zonatlas Montferland

Klik hier voor de Instructie

© Zonatlas

Hulp Nodig?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen? Uw huis energieneutraal te maken? Doe dan de Verbeteruwhuis check of maak direct een afspraak met een Energiecoach van Verduurzaam Energieloket Achterhoek om met subsidie van Gemeente Montferland uw eigen Woningverbeterplan op te laten stellen. Klik HIER voor meer info.