Woning verbeterplan als basis.

 

Energiebesparende maatregelen

In 2011 betrokken Ed en Irma Verweij met hun drie kinderen in Zeddam een mooie, vrijstaande woning uit 1958. Bij de verbouwing die volgde, werd gelijk rekening gehouden met mogelijkheden voor energiebesparing. Door de spouwmuur van de woning na te isoleren, probeerden ze zoveel mogelijk energie te besparen. In 2016 zijn 16 zonnepanelen geplaatst om de woning verder te verduurzamen. Hierdoor daalde de energierekening van 280 euro naar 170 euro per maand.

Via een bericht van de gemeente Montferland kwamen ze in contact met het verduurSaam energieloket en besloten ze gebruik te maken van het Woningverbeterplan. Een adviseur heeft de woning bezocht en adviseerde een verdere verduurzaming met behulp van een hybride warmtepomp en aanvullende zonnepanelen. De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft deze op maximaal 55 graden af aan het cv-systeem. De warmtepomp is begin van de zomer geplaatst en werkt samen met de bestaande HR-ketel, wat een aardgasbesparing van circa 50% oplevert. Bij hele koude winterdagen springt de HR-ketel bij om het huis behaaglijk warm te houden.

Heeft u nog tips?

We kregen begeleiding bij het kiezen van de installateur en zijn erg tevreden over het resultaat. We kunnen het woningbezitters zeker aanraden”. Als laatste tip geeft Ed mee dat het belangrijk is om je te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is op gebied van duurzame energie: ‘’Laat je goed adviseren, want een woning verduurzamen is gewoon maatwerk’’.

Wilt u uw woning ook verduurzamen? Vraag dan uw eigen unieke Woningverbeterplan aan bij het verduurSaam energieloket. Ga naar www.verduursaamenergieloket.nl of bel 0314 – 820 360.

Resultaten op een rijtje

  • 24 zonnepanelen
  • na isolatie spouwmuren
  • hybride warmtepomp (besparing gas 50%)
  • besparing op energie rekening 180 euro per maand.

Ook aan de slag?

De Energiecoach van Energieloket VerduurSaam helpt u verder. Voor eenmalig 50 euro stelt de Energiecoach samen met u een op-maat-woningverbeterplan samen. Klik HIER voor vragen of meer informatie.