Wat is een Energie coach en hoe wordt je het?

John Rebergen

Wat is een Energie coach en hoe wordt je het? John Rebergen legt uit waarom hij Energie coach in Montferland is geworden.

De overheid is zich ervan bewust dat de manier waarop we nu met onze aarde, lees energie, omgaan niet langer door kunnen gaan en is bezig met maatregelen hiertegen te nemen. Eén maatregel is bewustwording van de maatschappij dat er een probleem is, wat de overheid gaat doen en hoe iedereen geholpen kan worden door b.v. subsidies op kennis en technische oplossingen.

De problemen die spelen zijn thema’s zoals, Opwarming van de Aarde, Broeikaseffect, heftige meteorologische weersveranderingen, etc. Het zijn allemaal reacties doordat wij als mens met name CO2 produceren oftewel het verbranden onder andere hout, benzine, aardgas etc.

Stappenplan volgen

Er spelen twee dingen, we verbruiken veel energie en we verkwisten tot 50% onze grondstoffen. De makkelijkste manier is geen energie meer te verkwisten, dit is energie die je teveel verbruikt zonder dat je comfort meer wordt. Met andere woorden hal de verkwisting weg hiervoor behoud je comfortniveau tegen een meestal veel lagere energiekosten.

Verder kan je je woning verduurzamen, hiervoor is een stappenplan bedacht:
1- Woning isoleren, in de winter energie nodig, in de zomer langer koel.
2- hernieuwbare energie toepassen, zols wind en zonne-energie.
3- De minst vervuilende energiesoort toepassen, bv van hout/olie naar gas of van gas naar waterstof.

Maar hoe dan?

Inmiddels is in heel Nederland wel bekend dat we wat aan het milieu moeten doen, alleen is de vraag ‘HOE DAN”. Hiervoor heeft de overheid via de gemeenten, Energie Coaches getraind om laagdrempelig ( gratis) de eerste adviezen en richting aan de geven waarin men kan denken om ook iets aan het milieu, de eigen portemonnee en de aarde schoon door te geven aan onze kinderen en verder.

Energie coaches zijn gepassioneerde mensen welke onvoorwaardelijk de overheid/gemeenten willen helpen om mee te denken aan energie en CO2 reductie vraagstukken. Verder zijn ze bereid om deze kennis te delen (gratis) met de inwoners van de gemeente om de bewoners te helpen en richting te geven hoe men, op betaalbare wijze/investering, ook wat aan het milieu te doen.

Ook Energiecoach worden?

Mocht je ook onvoorwaardelijke iets aan het milieu willen doen en je vindt het leuk om in je “vrije” tijd andere mensen te helpen die worstelen met “Verduurzamen”.
Hoe: Kijk bij Energie Coach aanvragen

Graag komen wij bij u langs als Energiecoach of om uitleg te geven over deze functie.

Tot gauw, John Rebergen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.