Zonnige Boerin levert groene stroom!

Hoera! Project Zonnige Boerin levert sinds vandaag officieel haar eerste groene stroom. Het dak heeft 216 panelen die geplaatst zijn door Tenten Solar. Dit is het vierde zonnedak van EMK en daar zijn we supertrots op! Vooral op het initiatief van boerin Karolien Hupkes die voor eigen gebruik al een aantal jaren zonnepanelen heeft liggen. “We hadden nog dak over. We vinden het mooi om dit dak voor energieopwekking beschikbaar te stellen zodat deelnemers ook kunnen profiteren van zonnestroom”. Wethouder Wolsing “Fijn dat de EMK dit soort projecten in de gemeente uitvoert. Meer mensen worden betrokken bij de energietransitie en ook fijn dat EMK voor dit project gebruik heeft kunnen maken van subsidie van Rijk en provincie. Hierdoor worden er echt stappen gezet”.