EMK-lid Eef Scholten vertelt over duurzaamheid aan basisschoolklassen Brede School St. Martinus in Oud-Zevenaar

Eén van de doelstellingen van de Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal is het geven van voorlichting. Dit doen we in principe binnen de gemeente Montferland. Recent werd EMK-lid Eef Scholten door de Brede School St. Martinus in Oud-Zevenaar uitgenodigd om groep 6/7 en 7/8 te vertellen over duurzaam bouwen en wonen. De klassen zijn bezig met het thema wonen en bouwen en gaan uiteindelijk aan de slag om een duurzame woonwijk te ontwerpen.

De informatiemiddag was erg geslaagd, vond Eef: ‘’Het was een zeer leerzame middag en erg leuk om te doen. Als EMK zouden we dit nog veel vaker moeten doen.’’ Eef vertelde de kinderen over de wijze waarop we kunnen isoleren en wat daarvoor nodig is, maar ook welke besparende maatregelen kunnen worden getroffen, zoals energiezuinige apparaten en LED-verlichting. Met zijn demokoffer kon hij de kinderen vervolgens het verschil in energieverbruik laten zien van een gewone lamp versus een energiezuinige lamp. Als afsluiting nam de hele groep een kijkje op het dak van de Brede School om de aanwezige zonnepanelen te bekijken.