Subsidie Diemse Zon toegekend.

De Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal (EMK) heeft van de provincie Gelderland ruim €36.000,- subsidie toegekend gekregen voor het realiseren van drie collectieve zonnedaken. Hiervoor worden de daken van 3 appartementen gebouwen van Woningcorporatie Plavei in Didam ter beschikking gesteld. In totaal kunnen er 644 zonnepanelen worden geplaatst. Daarnaast komt er ook een aantal panelen op de daken voor Plavei om de algemene ruimtes in de gebouwen van zonnestroom te voorzien.

Deze subsidie-toezegging is een mooie opsteker voor de EMK. Hiermee is de realisatie van het eerste postcoderoosproject in de gemeente Montferland weer een stap dichterbij gekomen. Nu wordt gestart met het opvragen van offertes bij regionale partijen en keuze van de installateur.

Er zijn nog maar een paar panelen beschikbaar. Dus wilt u ook graag eigen energie opwekken, maar niet op eigen dak en woont u binnen het postcodegebied. Dan kunt u zich nog inschrijven voor Diemse Zon! Ga naar www.monterlandklimaatneutraal.nl voor meer informatie.